Searching...
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014
Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2014

Βασιλόπιτα, με πλούσια γεύση και αρώματα


ΥΛΙΚΑ:

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 5 μεγάλα αυγά (χωρισμένα)
  • 200 γρ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. κανέλα – γαρύφαλλο – μοσχοκάρυδο 
  • 150 γρ. καρυδόψιχα
  • 2 βανίλιες
  •  Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ για 5-6 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, να απορροφούνται κάθε φορά από το μείγμα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Ρίχνουμε στο μείγμα βουτύρου, εναλλάξ το αλεύρι και το χυμό. Τέλος, προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα να αραιώσει το μείγμα. Ρίχνουμε την καρυδόψιχα και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε. Διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα το μείγμα. Το αδειάζουμε σε ταψί 28 εκατοστών, βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170ο C στην τελευταία σχάρα, μέχρι να φουσκώσει, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να ροδίσει καλά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με την λάμα ενός μαχαιριού. Αν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμη.
  • Την αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά στο ταψί. Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε την λαδόκολλα. Αχνίζουμε με άχνη και γράφουμε με λιωμένη σοκολάτα ευχές για την χρονιά.

nutrimed.gr
 
Back to top!