Searching...
Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014
Πέμπτη, Δεκεμβρίου 11, 2014

Μους από νουτέλα, με μπισκότο βουτύρου


ΥΛΙΚΑ:

Για τη μους:

  • 40 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. γάλα
  • 20 γρ. κρόκους αυγών
  • 2 γρ. ζελατίνη
  • 170 γρ. vουτέλα
  • 190 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τη μους:
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζεσταμένη κρέμα, ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι ν' αποκτήσει πυκνότητα πηχτής σάλτσας.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την ζελατίνη αφού πρώτα την έχουμε μαλακώσει, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  • Προσθέτουμε στη νουτέλα και αναμειγνύουμε απαλά, μέχρι να λιώσει η νουτέλα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει (να έρθει σε θερμοκρασία σώματος) και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί σε δόσεις με τη βοήθεια μιας μαρίζ.
  • Μοιράζουμε τη μους στα σκεύη σερβιρίσματος (μπολ ή ποτήρια) και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Σερβίρουμε με το μπισκότο βουτύρου!

Πηγή: yiannislucacos.gr
 
Back to top!