ΥΛΙΚΑ:
Για τη μους:
- 40 γρ. κρέμα γάλακτος
- 40 γρ. γάλα
- 20 γρ. κρόκους αυγών
- 2 γρ. ζελατίνη
- 170 γρ. vουτέλα
- 190 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τη μους:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζεσταμένη κρέμα, ανακατεύοντας διαρκώς.
- Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι ν' αποκτήσει πυκνότητα πηχτής σάλτσας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την ζελατίνη αφού πρώτα την έχουμε μαλακώσει, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε στη νουτέλα και αναμειγνύουμε απαλά, μέχρι να λιώσει η νουτέλα.
- Αφήνουμε να κρυώσει (να έρθει σε θερμοκρασία σώματος) και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί σε δόσεις με τη βοήθεια μιας μαρίζ.
- Μοιράζουμε τη μους στα σκεύη σερβιρίσματος (μπολ ή ποτήρια) και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Σερβίρουμε με το μπισκότο βουτύρου!
Πηγή: yiannislucacos.gr