Searching...
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014
Πέμπτη, Δεκεμβρίου 11, 2014

Σπρινγκ ρολς με μπανάνα, σοκολάτα και σάλτσα καραμέλας


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 SPRING ROLLS:

Για τα spring rolls με μπανάνα και σοκολάτα:

  • 90 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 80 γρ. κουβερτούρα 65%
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 γρ. αλάτι θαλασσινό
  • 340 γρ. μπανάνα, σε μικρά κομμάτια
  • 120 γρ. φουντούκι, καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
  • 2 γρ. κανέλα, σε σκόνη
  • 2 γρ. κάρδαμο, τριμμένο
  • 30 φύλλα για spring rolls
  • 1 αυγό, χτυπημένο

Για το τελείωμα του πιάτου:

  • Spring rolls με μπανάνα και σοκολάτα
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Σάλτσα καραμέλας
  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα, σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τα spring rolls με μπανάνα και σοκολάτα:

  • Λιώνουμε τις δύο σοκολάτες σε μπεν μαρί και τις διατηρούμε ζεστές.
  • Σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το αλάτι και φέρνουμε λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Ρίχνουμε την κρέμα σιγά σιγά στη σοκολάτα, σε τρείς δόσεις, ανακατεύοντας με μια μαρίζ ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα, προτού προχωρήσουμε στην κάθε επόμενη δόση. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τις μπανάνες και τα φουντούκια και ανακατεύουμε με προσεκτικές κινήσεις, με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τοποθετούμε τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και τη βάζουμε στο ψυγείο για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
  • Τοποθετούμε τα φύλλα spring rolls σε μια επιφάνεια εργασίας, με τη γωνία να βλέπει προς τα εμάς. Μοιράζουμε ισόποσα τη γέμιση σοκολάτας και την τοποθετούμε στο κέντρο και προς τα κάτω του φύλλου, σε μια λεπτή γραμμή, παράλληλη με την επιφάνεια εργασίας, αφήνοντας απόσταση από τις άκρες του φύλλου. Ανασηκώνουμε τη γωνία που είναι κοντά μας και την φέρνουμε πάνω από τη γέμιση, ώστε να συναντήσει το φύλλο από την άλλη πλευρά. Σπρώχνουμε ελαφρώς προς τα εμάς, ώστε να σφίξει καλά η γέμιση μέσα στο φύλλο. Πατάμε τις άκρες διαδοχικά στο σημείο που τελειώνει η γέμιση και φέρνουμε τη δεξιά άκρη προς τα αριστερά και την αριστερή προς τα δεξιά, ώστε να δημιουργηθεί το σχήμα ενός ανοιχτού φακέλου. Αλείφουμε τις άκρες με λίγο αυγό και τυλίγουμε σφιχτά, προσέχοντας να κολλήσουν οι άκρες καλά. 

Για το τελείωμα του πιάτου:

  • Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στους 180°C. 
  • Τηγανίζουμε τα spring rolls, μέχρι να ροδίσουν. 
  • Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. 
  • Συνοδεύουμε με τη σάλτσα καραμέλας. 

Πηγή: yiannislucacos.gr
 
Back to top!