Searching...
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014
Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2014

Βασιλόπιτα με σοκολάτα


Η πιο ωραία βασιλόπιτα που έχετε δοκιμάσει!

  • 350γρ αμυγδαλόπαστα
  • 150γρ άχνη ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 100γρ αλεύρι
  • 50γρ βούτυρο
  • 100γρ κουβερτούρα
  • 50γρ σκόνη αμυγδάλου
  • 30γρ μαύρο ρούμι ή κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100γρ διάφορα αποξηραμένα φρούτα
  • 50γρ σταφίδα μαύρη και ξανθιά
  • 1 ασπράδι αυγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό την αμυγδαλόπαστα με την άχνη και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
  • Εν τω μεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και τα ρίχνουμε στο μείγμα αυγών αμυγδαλόπαστας.
  • Σταματάμε το χτύπημα ρίχνουμε το ρούμι και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι την αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν.
  • Περνάμε τα ξερά φρούτα και τις σταφίδες από το ασπράδι και μετά από λίγο αλεύρι και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
  • Προθερμαίνουμε στους 1700C το φούρνο.
  • Σε ένα ταψί απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας που να καλύπτει τα τοιχώματα και να προεξέχει 4 εκατοστά.
  • Γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε για περίπου μια ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε αφού κρυώσει.

Tips: 
Χρησιμοποιούμε φόρμα για κεικ βαθια και όχι την πιο ρηχη που χρησιμοποιούμε συνήθως για τη βασιλόπιτα.

toarkoudi.gr
 
Back to top!