Searching...
Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Πάπια με πορτοκάλι & κρέμα



ΥΛΙΚΑ:
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβος Κότας
  • 600 γρ. λευκό κρασί
  • 150 γρ. Κρέμα γάλακτος
  • 130 γρ. κομμένο σε λωρίδες μπέικον
  • χυμό και φλούδα από 2 πορτοκάλια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 δεματάκι αρωματικά χόρτα
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • φέτες από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές Βιτάμ
  • 1 κιλό πάπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ζέστανε το Βιτάμ και το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σόταρε την πάπια πάνω, κάτω και πλαγίως, ώσπου να πάρει χρώμα.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και το μπέικον και σόταρέ τα κι αυτά –γιατί όχι;
  • Σβήσε με το κρασί για να σταματήσουν να σοτάρονται και πρόσθεσε τον κύβo κότας διαλυμένο σε 200 γρ. νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το δεματάκι με τα αρωματικά χόρτα.
  • Αλατοπιπέρωσε κατά βούληση και βράσε την πάπια σε χαμηλή φωτιά για 1½ ώρα, ώσπου να μαλακώσει. Στη συνέχεια, μετάφερέ την σε πιατέλα και κόψ’ την σε μερίδες σερβιρίσματος.
  • Βράσε τα υγρά στην κατσαρόλα μέχρι να λιγοστέψουν αρκετά και τότε άδραξε την ευκαιρία να ρίξεις την κρέμα γάλακτος και τη φλούδα πορτοκαλιού ζεματισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες.
  • Βράσε τη σάλτσα λίγο ακόμη μέχρι να πήξει ελαφρά και σέρβιρέ τη μαζί με την πάπια, που την περιμένει με ανυπομονησία, και φέτες πορτοκαλιού.

Καλή όρεξη!

Πηγή: cookoo.gr
 
Back to top!