ΥΛΙΚΑ:
Για τα Cupcakes
- 100 gr. ζάχαρη
- 200 gr. αλεύρι φαρίνα
- 80 gr. βούτυρο
- 125 ml. γάλα φρέσκο
- 125 ml. αφέψημα τσαγιού κρύο
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- 1 μεγάλο πράσινο μήλο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
- 1 αυγό
Για την Βουτυρόκρεμα
- 50 gr. βούτυρο
- 200 gr. άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλάκια του γλυκού υγρή βανίλια
- 2 κουταλιές της σούπας λικέρ κανέλα
Για την Ζαχαρόπαστα
- 175 gr. marshmallows
- 500 gr. ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκερίνη βρώσιμη
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Επιπλέον θα χρειαστείτε
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής
- Χάρτινες θήκες για τα cupcakes
- Κουπ πάτ για τα σχέδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Cupcakes:
- Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν,προσθέτουμε το αυγό,την βανίλια και την κρέμα γάλακτος.
- Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα μήλα ανακατεύοντας με σπάτουλα.
- Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο σταδιακά εναλλάξ με το τσάι.
- Διαλύουμε την σοδά στο ξύδι και προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά!
- Μοιράζουμε μία κουταλιά της σούπας γεμάτη ζύμη σε κάθε χάρτινο φορμάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φόύρνο στον αέρα στους 170°C για 14-15 λεπτά, δοκιμάζουμε βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα και αν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμα!
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά!
Βουτυρόκρεμα
- Χτυπάμε την κρέμα για 5 λεπτά στο μίξερ σε δυνατη ταχύτητα.
- Προσθέτουμε την άχνη.το βούτυρο,την βανίλια και το λικέρ. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
- η ζαχαρόπαστα Σε μπαιν μαρί λιώνουμε τα marshmallows με 2 κουταλιές της σούπας καυτό νερό μέχρι να γίνουν ρευστή κρέμα.,προσθέτουμε το βούτυρο.
- Σε μία λεκάνη αδειάζουμε το μείγμα και προσθέτουμε την άχνη σταδιακά. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Συναρμολόγηση:
- Απλώνουμε στα κεκάκια την βουτυρόκρεμα.
- Στολίζουμε με τα σχέδια που μας αρέσουν, χρωματίζοντας την ζαχαρόπαστα και κόβοντας σε διάφορα σχέδια.
Tips: Διατηρούνται εκτός ψυγείου για 2-3 ημέρες.
Πηγή: funkycook.gr