Searching...
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014
Πέμπτη, Δεκεμβρίου 11, 2014

Κοτόσουπα με λαχανικά και παρμεζάνα


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ:
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. πράσο, σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη, σε μικρά καρέ
  • 180 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κιλά ζωμό κοτόπουλο
  • 60 γρ. κολοκύθι, σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. σπαράγγια, κομμένα σε μήκος 3-4 εκ.
  • 60 γρ. σπανάκι, λεπτοκομμένο
  • 30 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 250 γρ. κοτόπουλο βρασμένο, κομμένο σε κύβους
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τη σελινόριζα και το καρότο.
  • Αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν η σελινόριζα και το καρότο αλλά να είναι ακόμη τραγανά.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, προσθέτουμε το ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε.
  • Προσθέτουμε τα σπαράγγια και το κολοκύθι, αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, φροντίζοντας όμως να μην τα παραμαγειρέψουμε.
  • Στο τέλος βάζουμε το σπανάκι και, μόλις χάσει τα υγρά του, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Δοκιμάζουμε για αλάτι.

Πηγή: yiannislucacos.gr
 
Back to top!