Searching...
Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Αρνάκι στη λαδόκολλα


ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα:
  • 1 αρνίσιο μπούτι βάρους 1 κιλού
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
  • 3 καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού κουκουνάρια καβουρντισμένα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση χωρίς τη πράσινη φύτρα
  • ½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη
  • 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε.
  • Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καρότο, το κεφαλοτύρι, τα κουκουνάρια, το πιπέρι, και το αλάτι. Προσέχουμε το αλάτι γιατί το κεφαλοτύρι είναι αλμυρό τυρί.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πάνω σε ένα τραπέζι στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και πάνω σε αυτό τοποθετούμε το μπούτι. Κάνουμε μικρές χαρακιές στο κρέας και βάζουμε μέσα σε αυτές τα σκόρδα.
  • Καλύπτουμε το κρέας με τα υλικά του μπολ. Τυλίγουμε και δένουμε το μπούτι με τι λαδόκολλα σφιχτά, το βρέχουμε ελαφρά, το βάζουμε μέσα σε ένα σκεύος φούρνου και το τοποθετούμε στο  φούρνο για 2 ώρες περίπου.
  • Όταν ψηθεί βγάζουμε το μπούτι από τι λαδόκολλα άλλα κρατάμε τα υγρά και τα περιχύνουμε από πάνω.
Παραδοσιακή συνταγή από την Αρκαδία

Πηγή: cookingdiary.gr
 
Back to top!