Searching...
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014
Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10, 2014

Κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα



ΥΛΙΚΑ για 8-10 άτομα:  

  • 1 συσκευασία με 2 Χοντρά Φύλλα PillsburyΤΜ
  • 800γρ. κίτρινη κολοκύθα (βρασμένη ή ψητή)
  • 2 πράσα σε ροδέλες
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 250γρ. τυρί φέτα
  • 3 αυγά
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Σουσάμι για το πασπάλισμα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και αφήνουμε εκτός ψυγείου τα φύλλα για 20 με 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βάζουμε την κολοκύθα σε σουρωτήρι και την πιέζουμε με κουτάλι να φύγουν τα υγρά της.
  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαλακώσουν. Τα ρίχνουμε σε λεκάνη και προσθέτουμε την κολοκύθα, τα μυρωδικά, το τυρί, το σιμιγδάλι και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. 
  • Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι, στρώνουμε το πρώτο φύλλο και το λαδώνουμε ελαφρά. Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί την ισιώνουμε με ένα κουτάλι και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, το οποίο επίσης λαδώνουμε ελαφρά. 
  • Γυρίζουμε τα περισσεύματα των φύλλων προς τα μέσα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με σουσάμι. 
  • Ψήνουμε την πίτα για 55’–60’ λεπτά περίπου και την αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε σε κομμάτια. 

Πηγή: pillsbury.gr
 
Back to top!