Searching...
Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Σαγανάκι φούρνου με λουκάνικο, πιπεριά, πράσο και αβγά


Το σαγανάκι φούρνου με αβγά, τυρί και λουκάνικο είναι από τους καλύτερους μεζέδες που θα κάνει παρέα στην μπίρα ή το κρασί σας. Σερβίρεται οπωσδήποτε ζεστό και συνοδεύεται με άφθονο ψωμάκι. Για ένα πραγματικά ιδιαίτερο αποτέλεσμα δοκιμάστε τη συνταγή με τα χειροποίητα λουκάνικα Μουτεβελής “a la…ελληνικά”, που κρύβουν μέσα τους φέτα, ρίγανη και λιαστή τομάτα.

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 λουκάνικα Μουτεβελής "a la...ελληνικά" σε φετούλες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
  • 2 πράσα σε λεπτές φέτες
  • 4-8 αβγά
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 150γρ. γραβιέρα Κρήτης σε κυβάκια
  • μπούκοβο καυτερό (προαιρετικά)
  • αλάτι, πάπρικα γλυκιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε τα πράσα με ελάχιστο νεράκι και αφού πιουν το νεράκι προσθέτετε το λάδι και τις πιπεριές και σοτάρετε να μαλακώσουν κι αυτές λίγο.
  • Ρίχνετε τις φετούλες του λουκάνικου να ανακατευτούν με τα υπόλοιπα υλικά και, αν χρησιμοποιήσετε, προσθέτετε το καυτερό μπούκοβο.
  • Μοιράζετε το μίγμα των πράσων και του λουκάνικου σε τέσσερα ατομικά σαγανάκια κι ανάμεσά τους μοιράζετε και τα κυβάκια του τυριού. Σπάζετε από πάνω ένα ή δύο αβγά μέσα σε κάθε σκεύος, αλατίζετε και ψήνετε τα σαγανάκια στον φούρνο μέχρι να ψηθούν τα αβγά και να σφίξει το ασπράδι. Σερβίρετε τα σαγανάκια ζεστά μόλις βγουν από το φούρνο πάνω σε πιάτα, πασπαλίζοντας τα αβγά με γλυκιά πάπρικα. Συνοδεύετε με χωριάτικο ψωμί, φρέσκο ή ψημένο ελαφρά.

olivemagazine.gr
 
Back to top!