Searching...
Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015
Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2015

Λεμονάδα με στέβια και βασιλικό


Δροσερή λεμονάδα με στέβια, μια εναλλακτική με λιγότερες θερμίδες που επιτρέπει την.. πρόσβαση στις γλυκιές απολαύσεις χωρίς «ενοχές». Η προσθήκη βασιλικού την κάνει πραγματικά ξεχωριστή.

ΥΛΙΚΑ:
  • 1300ml νερό
  • 25γρ. στέβια
  • 250ml χυμό λεμόνι
  • 4 φύλλα βασιλικού, φρέσκα
  • ξύσμα από ½ lime

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το νερό με τη στέβια και το χυμό λεμόνι και τα βράζετε για 2 λεπτά.
  • Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το ξύσμα lime και τα φύλλα βασιλικού.
  • Αφήνετε το μίγμα να αρωματιστεί για 20 λεπτά και έπειτα το σουρώνετε. Το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και, τέλος, το σερβίρετε με πάγο.


Tip: Μπορείτε, επίσης, εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα φύλλα βασιλικού με φύλλα δυόσμου ή μέντας.



olivemagazine.gr
 
Back to top!