Δροσερή λεμονάδα με στέβια, μια εναλλακτική με λιγότερες θερμίδες που επιτρέπει την.. πρόσβαση στις γλυκιές απολαύσεις χωρίς «ενοχές». Η προσθήκη βασιλικού την κάνει πραγματικά ξεχωριστή.
ΥΛΙΚΑ:
- 1300ml νερό
- 25γρ. στέβια
- 250ml χυμό λεμόνι
- 4 φύλλα βασιλικού, φρέσκα
- ξύσμα από ½ lime
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το νερό με τη στέβια και το χυμό λεμόνι και τα βράζετε για 2 λεπτά.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το ξύσμα lime και τα φύλλα βασιλικού.
- Αφήνετε το μίγμα να αρωματιστεί για 20 λεπτά και έπειτα το σουρώνετε. Το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και, τέλος, το σερβίρετε με πάγο.
Tip: Μπορείτε, επίσης, εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα φύλλα βασιλικού με φύλλα δυόσμου ή μέντας.
olivemagazine.gr