Searching...
Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015
Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2015

Κοχύλια με γέμιση πίτσας


Μπορεί ένα κοχύλι να περικλείει την γεύση μιας σπέσιαλ πίτσας; Και όμως μπορεί… Αυτά τα υπέροχα ζυμαρικά κοχύλια μπορούν να φιλοξενήσουν μοναδικές γεμίσεις. Αυτή η γέμιση είναι ξεχωριστή αφού θυμίζει πίτσα. Είναι ένα ωραίο πιάτο για μπουφέ.

Τα παιδιά θα το λατρέψουν και οι μεγάλοι θα ζητούν την συνταγή…

Κοχύλια με γέμιση πίτσας. Μοναδικά…

ΥΛΙΚΑ:

  • 200 γρ. λουκάνικο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο (σκόνη σκόρδου αν δεν έχετε φρέσκο)
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο αλλαντικό πεπερόνι
  • 450 γρ. τυρί cottage
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα καρυκευμάτων
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
  • 25 ζυμαρικά κοχύλια
  • 1 (750γρ.) σάλτσα ντομάτας
  • (προαιρετικό) τριμμένη παρμεζάνα για επικάλυψη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και ψεκάζουμε ελαφρά ένα ταψί 25×35 εκατοστών με σπρέι μαγειρέματος.
  • Βράζουμε τα κοχύλια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Ενώ τα ζυμαρικά βράζονται σοτάρουμε το λουκάνικο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο το τελευταίο λεπτό του μαγειρέματος. Στραγγίζουμε το λουκάνικο.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το λουκάνικο, το πεπερόνι, το τυρί cottage, το μείγμα καρυκευμάτων και 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα.
  • Γεμίζουμε τα κοχύλια με την γέμιση και τα βάζουμε στο έτοιμο ταψί. Απλώνουμε στην κορυφή με την σάλτσα ντομάτας και το τυρί μοτσαρέλα.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα στην κορυφή, αν θέλουμε.


marymarycook.gr
 
Back to top!