Searching...
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015
Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2015

Μπουκιές κοτόπουλο buffalo με dip μπλε τυριού


Αυτές οι μπουκιές κοτόπουλου είναι μοναδικά νόστιμες. Είναι ουσιαστικά σαν καφτεδάκια κοτόπουλου με την διαφορά ότι ψήνονται στον φούρνο και δεν τηγανίζονται. Η σάλτσα buffalo ταιριάζει πολύ στο ψητό κρέας και το κοτόπουλο ενώ είναι λίγο καυτερή. Το dip είναι πολύ εύκολο με διακριτική αλλά αισθητή την παρουσία του μπλε τυριού.

Μπουκιές κοτόπουλο buffalo με dip μπλε τυριού. Νοστιμότατες…

ΥΛΙΚΑ:

Για dip με μπλε τυρί:

  • 1 φλιτζάνι 2% γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο μπλε τυρί
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • αλατοπίπερο

Για buffalo κοτόπουλο:

  • 3 φλιτζάνια τριμμένο ή ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο
  • 1/4-3/4 φλιτζανιού σάλτσα buffalo
  • 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο τσένταρ
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, λευκό και ανοιχτό πράσινο τμήμα  ψιλοκομμένο
  • 115γρ. τυρί κρέμα, μαλακό
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • αλατοπίπερο
  • σπρέι μαγειρικής ή λίγο λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί του dip. Το αφήνουμε στο ψυγείο όσο φτιάχνουμε το κοτόπουλο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κοτόπουλο, την σάλτσα, το τυρί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το τυρί κρέμα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι σε ένα ρηχό πιάτο.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε 6 εκατοστών μπάλες.
  • Κυλάμε τις μπάλες κοτόπουλο στο μείγμα φρυγανιάς και τις βάζουμε πάνω σε ένα λαδωμένο ταψί.
  • Πριν από το ψήσιμο, τις ψεκάζουμε στις κορυφές με σπρέι μαγειρικής ή ραντίζουμε με λίγο λάδι.
  • Ψήνουμε για 20-30 λεπτά ή μέχρι οι κορυφές να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.


marymarycook.gr
 
Back to top!