Searching...
Σάββατο 6 Ιουνίου 2015
Σάββατο, Ιουνίου 06, 2015

Σολομός μαριναρισμένος με λαχανικά


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φιλέτο σολομού κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και κατόπιν, προσθέτουμε μέσα στη μαρινάδα τα κομμάτια από το φιλέτο σολομού.
  • Τοποθετούμε το μπολ με το μαριναρισμένο σολομό στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Στη συνέχεια, τυλίγουμε το κάθε κομμάτι φιλέτο με αλουμινόχαρτο τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο και τα ψήνουμε στο φούρνο με αέρα στους 220 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Στα τελευταία 5′ ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το σολομό να πάρει χρώμα μέσα στο φούρνο.
  • Μπορούμε να σερβίρουμε με κολοκυθάκια γιαχνί ή πατάτες.


syntagesmekefi.gr
 
Back to top!