Searching...
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015
Δευτέρα, Ιουνίου 15, 2015

Γλύκισμα με σοκολάτα, τυρί κρέμα και καφέ


ΥΛΙΚΑ:

  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 10 γρ. καφές για εσπρέσο διαλυμένος σε λίγο νερό (1 κουταλιά)
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας Amaretto
  • καραμέλα σπασμένη σε κομματάκια για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Τοποθετείτε όλα τα υλικά (εκτός από τoν εσπρέσο, τη σοκολάτα και την καραμέλα) στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με τον διαλυμένο καφέ.
  • Μοιράζετε το χτυπημένο μείγμα σε δύο μπολ. Στο πρώτο προσθέτετε το μείγμα με τον καφέ και τη λιωμένη σοκολάτα και στο δεύτερο το Amaretto  Στη συνέχεια, τοποθετείτε στη βάση κάθε ποτηριού την σοκολατένια κρέμα και από πάνω  καλύπτετε με την κρέμα Αμαρέτο. Γαρνίρετε με σπασμένη καραμέλα.


icookgreek.com
 
Back to top!