Searching...
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015
Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015

Τάρτα με κρέμα λεμόνι


Μπορείτε να φτιάξετε μία μεγάλη ή ταρτάκια. Τάρτα με κρέμα λεμόνι. Απολαυστική…

ΥΛΙΚΑ:

Για την τάρτα:

  • 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα, ψημένα και κρύα
  • 3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • ¼ φλιτζανιού κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε 1 εκατοστού κύβους
  • 1 μεγάλο κρόκο αυγού
  • 3 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για την κρέμα λεμόνι:

  • 3 μεγάλα λεμόνια
  • 3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού καλαμποκάλευρο
  • 2 μεγάλα ολόκληρα αυγά συν 2 μεγάλους κρόκους
  • ¼ φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε 1 εκατοστού κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για την τάρτα:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους  220°C και βάζουμε μία σχάρα στην μέση.
  • Χτυπάμε τα αμύγδαλα με το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι της θάλασσας σε ένα μπλέντερ για να γίνουν λεπτά ψίχουλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε το μείγμα μέχρι το βούτυρο να γίνει μικρά θρύμματα.
  • Προσθέτουμε τον κρόκο και το ελαιόλαδο και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να σχηματιστεί μία πολύ μαλακή ζύμη.
  • Απλώνουμε τη ζύμη με μία σπάτουλα ομοιόμορφα μέσα σε ένα ταψί.  Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει, περίπου 30 λεπτά.
  • Ψήνουμε την ζύμη μέχρι να ροδίσει, περίπου 13 λεπτά. Την μεταφέρουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσει εντελώς, περίπου 30 λεπτά.

Για την κρέμα λεμόνι:

  • Τρίβουμε την φλούδα από λεμόνια μέχρι να έχουμε 1 κουταλιά της σούπας, στη συνέχεια, στύβουμε 3/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού.
  • Χτυπάμε με σύρμα το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό, τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο, τα αυγά και τους κρόκους σε μία μεσαία κατσαρόλα. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Βράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το μείγμα από την φωτιά και χτυπάμε μέσα ελαφρά το βούτυρο και το λάδι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Για να φτιάξουμε την τάρτα:

  • Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στην κρύα κρούστα ζύμης και την βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον 2 ώρες.


marymarycook.gr
 
Back to top!