Searching...
Τρίτη 16 Ιουνίου 2015
Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015

Λαζάνια με κολοκυθάκια και τυριά


Λαζάνια με κολοκυθάκια και τυριά. Κλασσικά υπέροχα!

ΥΛΙΚΑ:

  • 3 μικρά ή 1-2 κολοκυθάκια μεγάλα
  • ⅓ κρεμμυδιού, ψιλοκομμένο
  • 450γρ. ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 250γρ. σάλτσα ντομάτας
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​βασιλικό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκο θυμάρι
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 310γρ. τυρί ρικότα
  • 1 αυγό
  • 250γρ. τυρί μοτσαρέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:

  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μισού εκατοστού πάχος λωρίδες.
  • Απλώνουμε τα κολοκυθάκια σε χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με αλάτι. Καλύπτουμε με επιπλέον χαρτοπετσέτες.
  • Ρίχνουμε ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να ροδίσουν.
  • Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι και την σκόνη σκόρδου.
  • Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά όταν τελειώσουμε με το σιγοβράσιμο και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αυγό, το τυρί ρικότα και την παρμεζάνα.
  • Ψεκάζουμε με σπρέι μαγειρικής (ή λαδώνουμε) ένα ταψί 25×25 εκατοστών.
  • Απλώνουμε με σάλτσα τον πάτο του.
  • Απλώνουμε μία στρώση κολοκυθάκια σε όλη την σάλτσα.
  • Απλώνουμε πάνω από τα κολοκυθάκια περίπου ⅓ του μείγματος τυρί ρικότα.
  • Απλώνουμε από πάνω με μοτσαρέλα.
  • Απλώνουμε με περισσότερη σάλτσα και επαναλαμβάνουμε τα βήματα 10-13.
  • Τελειώνουμε με κολοκυθάκια, σάλτσα και στη συνέχεια μοτσαρέλα.
  • Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά.
  • Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ακάλυπτα για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι το τυρί να ροδίσει.
  • Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κάτσει για περίπου 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.


marymarycook.gr
 
Back to top!