Searching...
Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Κοτόπουλο με σάλτσα βερίκοκου


Λαχταριστό και πρωτότυπο πιάτο για μεσημεριανό σας με απλά υλικά!


ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα:
  • 8 μπούτια κοτόπουλου
  • χοντρό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 340 γραμμάρια μαρμελάδα βερίκοκο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου με αντιστάσεις. Βάζετε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε ένα πυρέξ. Αλατοπιπερώστε και αφήνετε στην άκρη.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε τη μαρμελάδα, το μέλι και τη μουστάρδα και σιγοβράζετε για 15 λεπτά μέχρι να πήξει. 
  • Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα μαρμελάδας πάνω από τα μπουτάκια κοτόπουλου και ψήστε για 30 λεπτά στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. 
  • Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα βερίκοκου και γαρνίρετε με βρασμένο ρύζι.


sidagi.gr
 
Back to top!