Searching...
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015
Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015

Τάρτα με σπανάκι και σολομό


Τάρτα με σπανάκι, τυριά και σολομό. Δοκιμάστε την…

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (π.χ. Mozzerella, γκούντα, γραβιέρα κλπ.)
  • 4 αυγά
  • 230γρ.τυρί κρέμα, μαλακό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 340γρ. σολομό, περίπου δύο μικρές φέτες, κομμένες σε μικρά τετράγωνα κομμάτια (προαιρετικό)
  • ½ φλιτζάνι ψημένα τεμαχισμένα αμύγδαλα (προαιρετικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και απλώνουμε στον πάτο ενός ταψιού με αποσπώμενο πάτο λαδόκολλα.
  • Στύβουμε καλά το σπανάκι μια πετσέτα κουζίνας.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2 λεπτά, στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σπανάκι, 1 ½ φλιτζάνι τυρί, τα αυγά, το τυρί κρέμα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το σολομό (προαιρετικό).
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο τυρί. Πασπαλίζουμε με ψημένες φέτες αμυγδάλου πάνω από το τυρί (πριν ή μετά το ψήσιμο).
  • Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί στο κέντρο. Το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.


marymarycook.gr
 
Back to top!