Τάρτα με σπανάκι, τυριά και σολομό. Δοκιμάστε την…
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
- 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (π.χ. Mozzerella, γκούντα, γραβιέρα κλπ.)
- 4 αυγά
- 230γρ.τυρί κρέμα, μαλακό
- 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 340γρ. σολομό, περίπου δύο μικρές φέτες, κομμένες σε μικρά τετράγωνα κομμάτια (προαιρετικό)
- ½ φλιτζάνι ψημένα τεμαχισμένα αμύγδαλα (προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και απλώνουμε στον πάτο ενός ταψιού με αποσπώμενο πάτο λαδόκολλα.
- Στύβουμε καλά το σπανάκι μια πετσέτα κουζίνας.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2 λεπτά, στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σπανάκι, 1 ½ φλιτζάνι τυρί, τα αυγά, το τυρί κρέμα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το σολομό (προαιρετικό).
- Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο τυρί. Πασπαλίζουμε με ψημένες φέτες αμυγδάλου πάνω από το τυρί (πριν ή μετά το ψήσιμο).
- Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί στο κέντρο. Το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
marymarycook.gr