Searching...
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Πουτίγκα με μανιτάρια και τυρί


Ατομικά σουφλέ με μανιτάρια και τυρί ρικότα. Εύκολα και νοστιμότατα!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 125γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 60γρ. ψωμί (περίπου 2 φέτες), κομμένο σε 1 εκατοστού κύβους
  • 40γρ. τυρί ρικότα
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, έως ότου τα μανιτάρια μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε καλά.
  • Χωρίζουμε το 1/3 από τους κύβους ψωμιού σε δύο μεγάλα, ελαφρώς λαδωμένα φορμάκια. Απλώνουμε από πάνω τα μισά από τα μανιτάρια και το σκόρδο μαζί με λίγο τυρί ρικότα. Προσθέτουμε άλλο ένα επίπεδο κύβους ψωμιού, μετά τα υπόλοιπα μανιτάρια και σκόρδο, λίγο ακόμη τυρί ρικότα, και το υπόλοιπο ψωμί. Ρίχνουμε στην κορυφή το τριμμένο τυρί τσένταρ.
  • Σε ένα φλιτζάνι ή ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί τα αυγά και το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα στα φορμάκια. Ρίχνουμε από πάνω επιπλέον μαύρο πιπέρι αν θέλουμε και τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί στον φούρνο.
  • Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν από πάνω και το αυγό να ψηθεί. Σερβίρουμε αμέσως.


marymarycook.gr
 
Back to top!