Searching...
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Ψημένη μπακέτα με σπανάκι


ΥΛΙΚΑ:
  • 1 μπαγκέτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 300 g φρέσκο σπανάκι
  • 5 τοματάκια κοκτέιλ
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 5 φέτες σαλάμι αέρος
  • 1 μοτσαρέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 κουτ. της σούπας λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Αν η μπαγκέτα είναι πολύ μεγάλη σε μήκος και δεν χωράει στον φούρνο, την κόβετε στη μέση. Από τη μπαγκέτα κόβετε το πάνω μέρος και αφαιρείτε την ψίχα (αν κόψατε προηγουμένως τη μπαγκέτα, θα πρέπει να μην ξεχάσετε να αφήσετε λίγη ψίχα από το κομμένο μέρος, ώστε να δημιουργηθεί ένα τοίχος που θα συγκρατεί τη γέμιση).
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι, ρίχνετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τσίλι, το κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτά φετάκια), το σαλάμι (κομμένο σε λωρίδες) και το φρέσκο σπανάκι. Τα τηγανίζετε όλα μαζί, μέχρι το σπανάκι να μικρύνει σε όγκο. Στο τέλος, προσθέτετε τα κομμένα σε τέσσερα μέρη τοματάκια και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνετε. Βάζετε τη γέμιση μέσα στην ανοιχτή μπαγκέτα.
  • Πασπαλίζετε το πάνω μέρος με την τριμμένη μοτσαρέλα. Βάζετε τη μπαγκέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Όταν το τυρί ροδίσει, βγάζετε τη μπαγκέτα από το φούρνο, την χωρίζετε σε μερίδες και την τοποθετείτε σε πιάτα.


kouzinalidl.gr
 
Back to top!