Searching...
Σάββατο 6 Ιουνίου 2015
Σάββατο, Ιουνίου 06, 2015

Λαζάνια με κιμά στο τηγάνι


ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα:

  • 300 γρ. λαζάνια ολικής άλεσης ή απλά, σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι
  • 450 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 συσκ. πουρέ ντομάτας
  • 3 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 120 γρ. φρέσκια μοτσαρέλλα σε φέτες
  • 1/2 φλ. τυρί ρικόττα ή ανθότυρο
  • 8 φύλλα φρέσκου βασιλικού σε λωρίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Βάζουμε νερό να βράσει για τα λαζάνια και αλατοπιπερώνουμε τον κιμά.
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή άλλο σκεύος που μπορεί να μπει στο φούρνο και σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με 1/4 κ.γλ. αλάτι. Αφήνουμε να μαλακώσει 3-4′ και προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύοντας ακόμη 1′.
  • Ρίχνουμε και τον κιμά, σπάζοντας τους σβόλους με μια ξύλινη σπάτουλα και τον ροδίζουμε 5-6′ μέχρι να στεγνώσει από τα πολλά υγρά.
  • Στο μεταξύ βράζουμε τα λαζάνια για 5′ και τα στραγγίζουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Μόλις ροδίσει ο κιμάς ρίχνουμε τις ντομάτες και τις 3 κ.σ. ψιλοκομμένου βασιλικού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα λαζάνια και φροντίζουμε ώστε να καλυφθούν από τη σάλτσα.
  • Μοιράζουμε στην επιφάνεια τη μοτσαρέλλα και τη ρικόττα. Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε 15′.
  • Σερβίρουμε με το βασιλικό σε λωρίδες. Καλή όρεξη!




syntagesmekefi.gr
 
Back to top!