ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα:
- 300 γρ. λαζάνια ολικής άλεσης ή απλά, σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 1/4 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 κ.γλ. πιπέρι
- 450 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 συσκ. πουρέ ντομάτας
- 3 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
- 120 γρ. φρέσκια μοτσαρέλλα σε φέτες
- 1/2 φλ. τυρί ρικόττα ή ανθότυρο
- 8 φύλλα φρέσκου βασιλικού σε λωρίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Βάζουμε νερό να βράσει για τα λαζάνια και αλατοπιπερώνουμε τον κιμά.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή άλλο σκεύος που μπορεί να μπει στο φούρνο και σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με 1/4 κ.γλ. αλάτι. Αφήνουμε να μαλακώσει 3-4′ και προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύοντας ακόμη 1′.
- Ρίχνουμε και τον κιμά, σπάζοντας τους σβόλους με μια ξύλινη σπάτουλα και τον ροδίζουμε 5-6′ μέχρι να στεγνώσει από τα πολλά υγρά.
- Στο μεταξύ βράζουμε τα λαζάνια για 5′ και τα στραγγίζουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
- Μόλις ροδίσει ο κιμάς ρίχνουμε τις ντομάτες και τις 3 κ.σ. ψιλοκομμένου βασιλικού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα λαζάνια και φροντίζουμε ώστε να καλυφθούν από τη σάλτσα.
- Μοιράζουμε στην επιφάνεια τη μοτσαρέλλα και τη ρικόττα. Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε 15′.
- Σερβίρουμε με το βασιλικό σε λωρίδες. Καλή όρεξη!
syntagesmekefi.gr