Searching...
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015
Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2015

Λευκή σοκολάτα με αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα



Μπορούμε να φτιάξουμε την δική μας σοκολατίτσα και μάλιστα όπως ακριβώς θέλουμε. Η συγκεκριμένη έχει αποξηραμένα και αντιοξειδωτικά φρούτα που προσφέρουν ποικίλα οφέλη στον οργανισμό. Τα αμύγδαλα δε έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και δίνουν ενέργεια στον οργανισμό.

Δεν είναι τέλειο να απολαμβάνουμε την σοκολάτα μας με τον πιο ωφέλιμο τρόπο για το σώμα μας;

Λευκή σοκολάτα με αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα. Απολαυστική…

ΥΛΙΚΑ:
  • 500γρ. λευκή σοκολάτα, σε κομματάκια
  • 1/4 φλιτζανιού godgi berries
  • 1/4 φλιτζανιού αποξηραμένα cranberries
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα
  • 1/4 φλιτζανιού καβουρδισμένα αμύγδαλα, σε φέτες
  • Λευκή σοκολάτα με αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε ένα ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Τα ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Παρακολουθούμε προσεκτικά να μην καούν.
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα. Ανακατεύουμε αρκετά συχνά την σοκολάτα με μια λαστιχένια σπάτουλα μόλις αρχίσει να λιώνει. Μόλις σχεδόν λιώσει βγάζουμε το μπολ από την θερμότητα και την ανακατεύουμε μέχρι να γίνει τελείως λεία.
  • Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από την λαδόκολλα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Πασπαλίζουμε την κορυφή ομοιόμορφα με αμύγδαλα, cranberries, godgi berries και βερίκοκα. Πατάμε τα φρούτα ελαφρά με τα χέρια μας πάνω στην σοκολάτα.
  • Την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ξεκολλάμε την λαδόκολλα με την σοκολάτα και την κόβουμε σε κομμάτια.



marymary.gr
 
Back to top!