Searching...
Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015
Σάββατο, Ιουνίου 13, 2015

Ταρτέλες φρούτων με κρέμα άσπρης σοκολάτας



ΥΛΙΚΑ για 8 - 10 άτομα :

  • 1 δόση βασικής ζύμης για τάρτες

 Γέμιση:

  • 250 γρ. (1 ¼ πακέτο) τυρί κρέμα (Cream Cheese) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 5 κουταλιές κρέμα γάλακτος

Γαρνίρισμα:

  • 2 - 3 φλ. φρούτα ανάμικτα (τα μεγαλύτερα σε κομματάκια) φράουλες, ακτινίδια, ροδάκινα, σταφύλια, μούρα, φραγκοστάφυλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ετοιμάζετε τη ζύμη για τάρτες- όπως περιγράφεται στη βασική συνταγή και «ντύνετε» το εσωτερικό 8 - 10 μικρών φορμών (ή ένα δισκάκι με 12 βαθουλώματα για μικρές τάρτες) και τις προψήνετε.  

Γέμιση: 

  • Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό). Την αποσύρετε από τη φωτιά και την κρατάτε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει (για 2 - 3 λεπτά). Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα, συνεχίζοντας το χτύπημα και τέλος ενσωματώνετε μέσα την κρέμα γάλακτος. Μοιράζετε το μίγμα στις ταρτέλες και ισιώνετε την επιφάνειά τους. Τις κρατάτε στο ψυγείο μέχρι να πήξει η γέμιση. Τις σερβίρετε γαρνιρισμένες με φρέσκα φρούτα. 

Tip:

  • Μπορείτε, αν θέλετε, να κάνετε μια μεγάλη τάρτα, διαμέτρου 23 - 26 περίπου εκατοστών.



philenews.com
 
Back to top!