Searching...
Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015
Σάββατο, Ιουνίου 13, 2015

Παγωτό καρύδας με σάλτσα ζεστής σοκολάτας


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 ½ πακέτο μπισκότα digestive
  • 240 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κιλά παγωτό βανίλιας 
  • 1 μεζούρα λικέρ Μάλιμπου
  • 250 γρ. πάστα καρύδας

Για τη σάλτσα σοκολάτας: 

  • 250 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. μαύρη σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ετοιμάζετε τη βάση: 

  • Λιώνετε τα μπισκότα στο μπλέντερ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. 
  • Απλώνετε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας που ανοίγει στο πλάι και το πιέζετε. 

Ετοιμάζετε τη γέμιση: 

  • Αφήνετε το παγωτό να μαλακώσει λίγο. 
  • Προσθέτετε το Μάλιμπου και την πάστα καρύδας και ανακατεύετε καλά. 
  • Γεμίζετε τη φόρμα και τη βάζετε στην κατάψυξη. 

Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: 

  • Βράζετε την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια. 
  • Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. 
  • Διατηρείτε τη σάλτσα ζεστή μέχρι το σερβίρισμα. 



philenews.com
 
Back to top!