Searching...
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015
Σάββατο, Ιουνίου 06, 2015

Τούρτα σοκολάτα με σιροπιασμένα αχλάδια


ΥΛΙΚΑ:
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 180 γρ. βούτυρο 
  • 7 αυγά 
  • 2 βανίλιες 
  • 150 γρ. ζάχαρη 
  • 250 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις 
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ 

Υλικά για τα σιροπιασμένα αχλάδια:
  • 1 κανέλλα (ξύλο) 
  • 7 αχλάδια (μικρά) 
  • 500 ml νερό 
  • 80 γρ. μέλι (3 κουτ. σούπας) 
  • 1 λεμόνι (το χυμό) 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη. Στο μεταξύ, βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο να λιώσουν σε ένα μπεν μαρί.
  • Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ρίχνοντας τη σοκολάτα με το λιωμένο βούτυρο μέσα στα αυγά με τη ζάχαρη.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε με το μείγμα της σοκολάτας.
  • Στη συνέχεια, ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια χωρίς να κόψουμε το κοτσανάκι τους και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το νερό, το μέλι, το ξύλο κανέλλας και το χυμό από λεμόνι. Τα βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 16 λεπτά.
  • Στο μισό χρόνο, τοποθετούμε τα αχλάδια, βρασμένα και στραγγισμένα, στο κέντρο του γλυκού και συνεχίζουμε το ψήσιμο.


i-food.gr
 
Back to top!