Searching...
Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015
Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015

Παγωμένο τσάι


Γίνεται γρήγορα και εύκολα σε 10 λεπτά περίπου. Κάντε το σε μεγαλύτερη ποσότητα και βάλτε το στο ψυγείο.

ΥΛΙΚΑ: (για 12 μεγάλα ποτήρια)

  • 8-12 φακελλάκια τσαγιού (ή το αντίστοιχο τσάι)
  • 8-10 φλ. τσαγιού βραστό νερό (ανάλογα με το πόσο δυνατό θέλετε να είναι)
  • 1 λεμόνι καθαρισμένο σε κομμάτια και η φλούδα του σε λωρίδες
  • 1 λάιμ σε φέτες
  • πάγος
  • σιρόπι (προεραιτικά)
  • φύλλα δυόσμου ή μέντας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Bάζετε τα φακελάκια ή το χύμα τσάι στο βραστό νερό για 10 λεπτά με τις μισές λωρίδες της φλούδας. Αφαιρείτε τα φακελλάκια (ή το σουρώνετε) και το βάζετε σε κανάτα με το υπόλοιπο λεμόνι και λάιμ στο ψυγείο.
  • Σερβίρισμα: Γεμίζετε τα ποτήρια με πάγο, προσθέτετε τσάι και γαρνίρετε με φύλλα μέντας.
Tips:
  • Αν θέλετε να το γλυκάνετε μπορείτε να κάνετε ένα απλό σιρόπι ζεσταίνοντας σε μέτρια φωτιά 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη (λευκή κρυσταλλική) με ένα φλυτζάνι νερό. Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώστε στο ελάχιστο τη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη και το σιρόπι να δέσει ελαφρά (περίπου 3 λεπτά). Αφήστε να κρυώσει και αδειάστε το σε γυάλινο καθαρό βαζάκι που κλείνει. Το σιρόπι διατηρείται στο ψυγείο για αρκετό καιρό.
  • Μπορείτε να προσθέσετε έτοιμο σιρόπι λεμονιού ή άλλου φρούτου που σας αρέσει. Στη φωτογραφία το ποτήρι αριστερά έχει 2 κ.σ. σπιτική βυσσινάδα.

pandespani.com
 
Back to top!