Searching...
Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015
Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015

Λαβράκι με αρακά και chorizo


ΥΛΙΚΑ:

  • 2 λαυράκια φιλεταρισμένα 
  • 200 γρ πατάτες κομμένες σε κύβους 
  • 200 γρ καρότα κομμένα σε κύβους
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 400 ml ζωμό ψαριού ή ζωμό λαχανικών
  • 2 αστεροειδής γλυκάνισο 
  • 500 γρ αρακά 
  • 150γρ λουκάνικα chorizo κομμένα σε ροδέλες 2 εκατοστών.
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει καλά, προσθέτουμε τα καρότα και μετά από δυο λεπτά τα κρεμμύδια και το σκόρδο, σωτάρουμε μέχρι να ροδίσουν όλα τα υλικά καλά. 
  • Ρίχνουμε τα λουκάνικα σωτάρουμε για 1-2 λεπτά και μετα προσθέτουμε τον αρακά. Ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε τον ζωμό και τον γλυκάνισο. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μην έχει πολύ ζωμό για περίπου 20 με 25 λεπτά. Αλατατοπιερόνουμε. 
  • Εν το μεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 2 κουτ.σ ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει, αλατίζουμε τα ψάρια και από τις δυο πλευρές και τα βάζουμε στο τηγάνι με την πλευρά του δέρματος. 
  • Αφήνουμε 2 με 3 λεπτά την κάθε πλευρά , τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε χαρτί να μην έχουν λάδια. 
  • Μόλις γίνει αρακάς σερβίρουμε τον αρακά με τα chorizo και από πάνω το λαυράκι.


tzispot.com
 
Back to top!