Searching...
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015
Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2015

Τάρτα Μπανόφι



Τάρτα Μπανόφι. Μοναδική…

ΥΛΙΚΑ:

Για την κρούστα:

  • 2 φλιτζάνια κράκερς ή μπισκότα, θρυμματισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τρούφες σοκολάτας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και κρύο

Για γέμιση:
  • 4 μεγάλες μπανάνες
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 2 400γρ. κουτιά ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 1/3 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού σιρόπι καλαμποκιού ή μέλι
  • 1 1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • μπούκλες σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για την κρούστα:

  • Ανακατεύουμε τα κράκερς, τις τρούφες, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Ανοίγουμε έναν κύκλο στη μέση του μείγματος και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Τα ανακατεύουμε όλα με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκατοστών με αποσπώμενο πάτο. Πιέζουμε το μείγμα στον πάτο και τις πλευρές. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσουμε.

Για την γέμιση:
  • Κόβουμε δύο μπανάνες και τις βάζουμε σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατεύουμε τις μπανάνες και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού με τα χέρια μας ή με μεγάλο ξύλινο κουτάλι. Τακτοποιούμε τις φέτες μπανάνας στο κάτω μέρος της κρούστας με κράκερς και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Ανακατεύουμε το βούτυρο, την μαύρη ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού και το συμπυκνωμένο γάλα σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Ανακατεύουμε και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο λιώσει και η ζάχαρη διαλυθεί, αυξάνουμε την φωτιά σε μέτρια-υψηλή. Προσέχουμε γιατί θα αρχίσει να πετάει φουσκάλες. Κρατάμε το μείγμα σε ήπιες φουσκάλες για 6-10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί.
  • Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Το ανακατεύουμε καλά πριν το ρίχνουμε πάνω από τις μπανάνες μέσα στο ταψί. Το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Κόβουμε δύο μπανάνες και τις ανακατεύουμε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού όπως πριν. Τις αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός μέχρι να πήξει ελαφρά, προσθέτουμε το 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη, σταδιακά. Χτυπάμε μέχρι να πήξει.
  • Βάζουμε μερικές φέτες μπανάνας στην κορυφή του κέντρου της τάρτας και τις καλύπτουμε με σαντιγί. Τοποθετούμε τις υπόλοιπες φέτες γύρω από την σαντιγί και καλύπτουμε μπούκλες σοκολάτας. Αν μας έχουν περισσέψει τρούφες, τις πασπαλίζουμε από πάνω.




marymary.gr
 
Back to top!