Searching...
Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015
Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015

Πίτα με μελιτζάνες και καρύδια


ΥΛΙΚΑ:

  • 3 μελιτζάνες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1 ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλ. καρύδια
  • 3 πράσα
  • 1 ½ κ.γ. κύμινο τριμμένο
  • 10 - 12 φύλλα κρούστας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Αλατίζουμε τις μελιτζάνες με περίπου 1 ½ κ. γλ. αλάτι και τις αφήνουμε για περίπου μισή ώρα για να βγάλουν τα υγρά. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 3 κ.σ. λάδι μέχρι να ροδίσουν. 
  • Τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα πράσα, που τα έχουμε κόψει σε ροδέλες, μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζουμε σε ένα μπολ. 
  • Παίρνουμε τις μελιτζάνες, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε μέσα στο μπολ με το πράσο. Μετά προσθέτουμε τα καρύδια και το κύμινο. Αλατοπιπερώνουμε. 
  • Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί. Απλώνουμε τα φύλλα ξεκινώντας από τα πλαϊνά, με το μισό φύλλο να είναι μέσα στο ταψί και το άλλο μισό να εξέχει. Τα λαδώνουμε. Προσθέτουμε ένα φύλλο στη μέση και το λαδώνουμε και αυτό. 
  • Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλη μια φορά. Βάζουμε μέσα τη γέμιση και διπλώνουμε τα φύλλα προς τα μέσα, λαδώνοντας   το κάθε φύλλο ξεχωριστά. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 40 – 45 λεπτά.


tzispot.com
 
Back to top!