ΥΛΙΚΑ:
- 2-1/2 φλ. φρέσκα blueberries
- 3 κ.σ. βαλσάμικο
- 3 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1/3 φλ. κρέμα τυριού
- ¼ φλ. μέλι
- 6 κ.σ. μαύρη ζάχαρη.
- Χυμός 1 λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βάζουμε τα blueberries στο βαλσάμικο για να τα μαρινάρουμε για 15 λεπτά.
- Κρατάμε ½ φλυτζάνι από τα blueberries για γαρνιτούρα.
- Χωρίζουμε τα υπόλοιπα σε έξι σκεύη για crème brulee.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι και την κρέμα τυριού.
- Χωρίζουμε το μείγμα του γιαουρτιού στα έξι σκεύη, ρίχνουμε από πάνω το μέλι και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
- Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω τη μαύρη ζάχαρη.
- Με ένα φλόγιστρο καραμελώνουμε τη ζάχαρη και γαρνίρουμε με τα blueberries που έχουμε κρατήσει.
tzispot.com