Searching...
Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015
Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015

Κρεμ μπρουλέ γιαουρτιού με blueberries


ΥΛΙΚΑ:

  • 2-1/2 φλ. φρέσκα blueberries
  • 3 κ.σ. βαλσάμικο
  • 3 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/3 φλ. κρέμα τυριού
  • ¼ φλ. μέλι
  • 6 κ.σ. μαύρη ζάχαρη.
  • Χυμός 1 λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζουμε τα blueberries στο βαλσάμικο για να τα μαρινάρουμε για 15 λεπτά.  
  • Κρατάμε ½ φλυτζάνι από τα blueberries για γαρνιτούρα. 
  • Χωρίζουμε τα υπόλοιπα σε έξι σκεύη για crème brulee. 
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι και την κρέμα τυριού. 
  • Χωρίζουμε το μείγμα του γιαουρτιού στα έξι σκεύη, ρίχνουμε από πάνω το μέλι και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. 
  • Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω τη μαύρη ζάχαρη. 
  • Με ένα φλόγιστρο καραμελώνουμε τη ζάχαρη και γαρνίρουμε με τα blueberries που έχουμε κρατήσει.



tzispot.com
 
Back to top!