Searching...
Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015
Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2015

Κοτόπουλο παϊδάκια ψημένο με σάλτσα μουστάρδας


Το κλασικό φαγάκι αποκτά πιο ιδιαίτερη εικόνα αν αντί για ολόκληρο βάλετε το κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια. Η μουστάρδα Μaille au miel το κάνει ακόμη πιο νόστιμο.

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κοτόπουλο μέτριο κομμένο παϊδάκια
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια ή κυδωνάτες
  • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα Μaille au miel
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 200γρ. ντοματίνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
  • Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε όπως αναφέρεται στα υλικά. Τις ρίχνετε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το ξερό θυμάρι, ρίχνετε τις 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου, το ξύσμα από το ένα λεμόνι, το μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, τις δυο κουταλιές από τη μουστάρδα και ανακατεύετε. Βάζετε το ταψί στο φούρνο να ψηθούν οι πατάτες για μισή ώρα.
  • Στο μεταξύ βάζετε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, το αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε την υπόλοιπη μουστάρδα, το υπόλοιπο σκόρδο, το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Αφήνετε να μαριναριστεί λίγο.
  • Στο μισάωρο βγάζετε το ταψί με τις πατάτες από το φούρνο, μοιράζετε ενδιάμεσα τα κομμάτια του κοτόπουλου, περιχύνετε με τα ζουμιά του μπολ, προσθέτετε το κρασί και το χυμό του λεμονιού, τα ντοματίνια ολόκληρα, πασπαλίζετε με τη φρέσκια ρίγανη και ψήνετε για τουλάχιστον μία ώρα ακόμη, ανακατεύοντας τις πατάτες και γυρίζοντας τα παϊδάκια του κοτόπουλο στο ενδιάμεσο για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
  • Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα ζεστό.



olivemagazine.gr
 
Back to top!