ΥΛΙΚΑ:
- 6 ματσάκια άγρια ρόκα
- 4 αχλάδια
- 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 200 γρ. μπέικον
- 20 γρ. φουντούκια
- 60 γρ. κρουτόν
- 90ml ξίδι εστραγκόν
- 120ml ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο αλάτι
- μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Καθαρίζετε, πλένετε και στεγνώνετε τη ρόκα.
- Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε σε τέταρτα τα αχλάδια.
- Κόβετε το κατσικίσιο τυρί σε φέτες, το μπέικον σε κύβους και ψιλοκόβετε τα φουντούκια.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
- Ανακατεύετε σε μπολ τα υλικά της μαρινάδας με ένα σύρμα.
- Προσθέτετε τα αχλάδια, τα φουντούκια και το μπέικον και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 5 λεπτά.
- Βάζετε τη ρόκα στο μπολ, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα σαλάτας, προσθέτοντας από πάνω το κατσικίσιο τυρί.
mama365.gr