Searching...
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015
Σάββατο, Ιουνίου 06, 2015

Σαλάτα με ρόκα και αχλάδι


ΥΛΙΚΑ:

  • 6 ματσάκια  άγρια ρόκα
  • 4 αχλάδια
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 200 γρ. μπέικον
  • 20 γρ. φουντούκια
  • 60 γρ. κρουτόν
Για την μαρινάδα:
  • 90ml ξίδι εστραγκόν
  • 120ml ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Καθαρίζετε, πλένετε και στεγνώνετε τη ρόκα. 
  • Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε σε τέταρτα τα αχλάδια. 
  • Κόβετε το κατσικίσιο τυρί σε φέτες, το μπέικον σε κύβους και ψιλοκόβετε τα φουντούκια. 
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. 
  • Ανακατεύετε σε μπολ τα υλικά της μαρινάδας με ένα σύρμα. 
  • Προσθέτετε τα αχλάδια, τα φουντούκια και το μπέικον και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 5 λεπτά.
  • Βάζετε τη ρόκα στο μπολ, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα σαλάτας, προσθέτοντας από πάνω το κατσικίσιο τυρί.



mama365.gr
 
Back to top!