Searching...
Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015
Κυριακή, Ιουνίου 14, 2015

Φασολάκια γιαχνί


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα): 
  • 1 κιλό φασολάκια (φρέσκα καθαρισμένα ή κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα), 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 
  • 1 μεγάλο καρότο περασμένο από χοντρό τρίφτη, 
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο, 
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο, 
  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες, 
  • 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας, 
  • 1 κύβο ζωμού λαχανικών, αλάτι, πιπέρι.   

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Περνάτε από τον τρίφτη τις ντομάτες ή τις αλέθετε στο πολυμίξερ. 
  • Ύστερα, ανακατεύετε μέσα τον πελτέ.  Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε μέσα σε χαμηλή φωτιά, το κρεμμύδι με το καρότο και το σέλινο για 5-7 περίπου λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. 
  • Ρίχνετε μέσα τις ντομάτες με τον πελτέ και τον κύβο των λαχανικών διαλυμένο σε 2 φλ. ζεστό νερό. Δυναμώνετε τη φωτιά και όταν το μείγμα κοχλάσει, προσθέτετε τα φασολάκια και αφήνετε το φαγητό να κοχλάσει ξανά. 
  • Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το σιγοβράζετε για 1 περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα τους. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και σερβίρετε τα φασολάκια συνοδεύοντάς τα, αν θέλετε, με γιαούρτι. 
  • Σημείωση: Για να γίνει ακόμα πιο χορταστικό το φαγητό, προσθέτετε μετά από ½ ώρα βράσιμο και 2-3 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους.    

Tips:
  • Αν θέλετε, αντί για φρέσκιες ντομάτες, χρησιμοποιείτε 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες (400 γρ.). Τότε, δεν χρειάζεται να προσθέσετε πελτέ ντομάτας.



like.philenews.com
 
Back to top!