Searching...
Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015
Σάββατο, Ιουνίου 13, 2015

Ροδόσταμο


ΥΛΙΚΑ:

Για το Ζελέ: 

  • 200 γραμ. γλυκό λευκό κρασί
  • 50 γρ. ροδόσταγμα
  • 2 φύλλα ζελατίνας γύρω στα 10 γραμ. 
  • ροδοπέταλα

Για την κρέμα: 

  • 180 γραμ. γάλα πλήρες 
  • 100 γραμ. φρέσκια κρέμα γάλακτος 
  • 3 κρόκοι αβγών 
  • 120 γραμ. ζάχαρη 
  • 130 γραμ. ροδόσταγμα 
  • 3 φύλλα ζελατίνας, περίπου 
  • 15 γραμ.
  • 200 γραμ. φρέσκια κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Ετοιμάζετε πρώτα το ζελέ:

  • Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το κρασί και ρίχνετε μέσα σε αυτό τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό. 
  • Κατεβάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το ροδόσταγμα και το αφήνετε να κρυώσει, προσέχοντας να μη σας πήξει. 

Ετοιμάζετε την κρέμα: 

  • Σε μικρή κατσαρόλα βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα τοποθετείτε στη φωτιά. 
  • Ανακατεύετε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. 
  • Ανακατεύετε συνεχώς και σταματάτε λίγο πριν αρχίσει να βράζει. 
  • Αδειάζετε το μείγμα σε άλλο σκεύος και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό. 
  • Ανακατεύετε σταδιακά μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα και προσθέτετε το ροδόσταγμα και τέλος την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. 
  • Με αυτή την κρέμα γεμίζετε τα ποτήρια κατά 1/4 και τα βάζετε στο ψυγείο. 
  • Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα ρίχνετε πάνω το ζελέ μαζί με τα ροδοπέταλα. 
  • Το ζελέ πρέπει να είναι σε παχύρρευστη μορφή ώστε τα ροδοπέταλα να απλωθούν παντού.



philenews.com
 
Back to top!