Searching...
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Γεμιστές πιπεριές με λουκάνικο και παρμεζάνα


Είναι οι πιο νόστιμες γεμιστές πιπεριές που έχω φάει. Δεν ξέρω που ακριβώς να τις εντάξω. Μια χαρά μου κάνουν για κυρίως πιάτο αλλά και ως ορεκτικό. Όπως και να έχει η γεύση τους είναι απλή και τέλεια. Το λουκάνικο είναι ένα υλικό που όπου μπαίνει «τονίζει» την γεύση και κάνει αισθητή την παρουσία του. Εφόσον ψήνονται στον φούρνο δεν θα μπορούσε να λείπει η παρμεζάνα που κάνει το εφέ του λιωμένου τυριού στην κορυφή και όσο για την γεύση τα λόγια περισσεύουν…

Γεμιστές πιπεριές με λουκάνικο και παρμεζάνα. Μοναδικές!

ΥΛΙΚΑ:

  • 3 μεγάλες και στρογγυλές πιπεριές
  • 4 κιλά χωριάτικο λουκάνικο, κιμά
  • ½ κίτρινο κρεμμύδι
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά
  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι
  • ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κρεμμυδάκι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • αλατοπίπερο
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο φρέσκο ​​τυρί παρμεζάνα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Αν χρειάζεται, μαγειρεύουμε το ρύζι πρώτα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε στην άκρη σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προθερμαίνουμε ένα πυρίμαχο πάνω σε ένα μάτι, σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κίτρινο κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά και τα σοτάρουμε με λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι μέχρι να ροδίσουν. Τα προσθέτουμε στο ρύζι.
  • Ροδίζουμε το λουκάνικο στο ίδιο τηγάνι και μόλις είναι έτοιμο, το προσθέτουμε στο ρύζι και αυτό.
  • Προσθέτουμε τους κύβους πράσινου κρεμμυδιού, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι στο μπολ με το ρύζι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν όλα ομοιόμορφα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
  • Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, κατά μήκος, τις καθαρίζουμε, βγάζοντας όλους τους σπόρους.
  • Τοποθετούμε τις πιπεριές που έχουμε κόψει στο ταψί και τις γεμίζουμε με το μείγμα λουκάνικου/ρυζιού.
  • Πασπαλίζουμε με περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί από πάνω.
  • Βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν.


marymarycook.gr
 
Back to top!