Searching...
Τρίτη 16 Ιουνίου 2015
Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015

Χοιρινό γεμιστό με πιπεριές μπέικον και τυρί


Ώρα να ακονιστούν οι πιρούνες και οι μαχαίρες, γιατί σε αυτό το ρολό γεμιστό χοιρινό όλα θα παίξουν το ρόλο τους. Και το απ΄έξω και το από μέσα.

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 κιλά χοιρινό λαιμό (ζήτα από τον κρεοπώλη να τον ανοίξει για ρολό)
  • 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί
  • 100 γρ. Βιτάμ
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ψιλές λωρίδες
  • 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 3-4 φαρδιές φέτες καπνιστό χοιρινό (μπέικον φουαντρέ)
  • 100 γρ. κάστανα βρασμένα
  • 150 γρ. καπνιστό τυρί μετσόβου κομμένο σε μπαστούνια
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Άπλωσε στον πάγκο της κουζίνας 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί.
  • Αλατοπιπέρωσε το κρέας, καρύκευσε με το θυμάρι και άλειψέ το όλο με το Βιτάμ.
  • Τοποθέτησέ το μετά πάνω στο χαρτί, άπλωσε κατά μήκος όλα τα υλικά, και ρόλαρε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί μέχρι να κλείσει καλά, σφίγγοντας και τις δύο άκρες (είδες τώρα γιατί το θέλαμε το χαρτί;).
  • Τύλιξε το ρολό σε αλουμινόχαρτο και τοποθέτησέ το σε ταψί –ή, αν προτιμάς ένα πιο οικολογικό δέσιμο, χρησιμοποίησε ένα σχοινάκι.
  • Ψήσε για 50 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει, και μετά είναι η στιγμή της αποκάλυψης:Άνοιξε το προστατευτικό περίβλημα, πρόσθεσε νερό στο ταψί και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι το ρολό να ροδίσει.
  • Μπορείς να το σερβίρεις με ρύζι και ανάμικτα λαχανικά ή πατάτες –θα είναι πάντα το ίδιο νόστιμο.


marymarycook.gr
 
Back to top!