Searching...
Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015
Σάββατο, Ιουνίου 13, 2015

Κέικ με γιαούρτι και λεμόνι


ΥΛΙΚΑ:

  • 3 αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη (+200 γρ. ζάχαρη άχνη για το γλάσο)
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 250 γρ. αλεύρι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. χυμό από λεμόνι
  • 1 κ.σ. ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου ασπρίσουν. Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε το γιαούρτι και το ξύσμα ανακατεύοντας με μία μαρίζ. 
  • Στο τέλος προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα.
  • Ανακατεύετε απαλά και αδειάζετε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ ή φόρμα σιλικόνης και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 50 λεπτά. Εάν χρειαστεί ψήνετε για λίγο παραπάνω. 
  • Βγάζετε από τον φούρνο, αφήνετε λίγο να κρυώσει και γλασάρετε, ανακατεύοντας ζάχαρη άχνη, ζεστό νερό και χυμό από λεμόνι.



mama365.gr
 
Back to top!