Searching...
Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015
Σάββατο, Ιουνίου 13, 2015

Black Magic Cake


ΥΛΙΚΑ:

  • 3 ¼ κούπας γάλα
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια (ή corn flour που θα προσθέσετε και μια βανίλια)
  • 2 κ.σ. βούτυρο.
  • 10 κ.σ. γλυκό κουταλιού κεράσι (μαύρο) ή μαρμελάδα κεράσι ή γλυκό κουταλιού βύσσινο.
  • 100 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Φτιάχνετε την κρέμα: Κρατάτε από το γάλα μισή κούπα και διαλύετε το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και βάζετε το υπόλοιπο να βράσει. Μόλις βράσει προσθέτετε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
  • Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε και σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη να μην κάνει πέτσα και αφήνετε να κρυώσει. Φτιάχνετε το μείγμα του κέικ σύμφωνα με τη συνταγή, το βάζετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα, χωρίς τρύπα στη μέση, 24-25 εκ.
  • Προσθέτετε κουταλιές από το γλυκό ή την μαρμελάδα εδώ και εκεί πάνω στο μείγμα. Κάνετε το ίδιο και με την κρέμα (μπορεί να περισσέψει λίγη κρέμα, να μην την πάρει όλη).
  • Σκορπάτε και τα κομμάτια της κουβερτούρας εδώ και εκεί. Ψήνετε το κέικ για 50 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Όταν το βγάλετε από τον φούρνο το αφήνετε για 10 λεπτά και μετά αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε πιατέλα.



mama365.gr
 
Back to top!