ΥΛΙΚΑ:
- 4 ψημένες πιπεριές (πράσινες, κόκκινες και κίτρινες)
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 1 μοτσαρέλα baffalo
- 5 κουταλιές dressing 1000 islands
- 1 μαρούλι
- 150 γρ. λιαστές τομάτες
- 100 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
- Λίγο balsamico σιρόπι
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ψήσε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο τις πιπεριές, μέχρι να μαυρίσουν εξωτερικά και να ξεκολλά το φλούδι τους. Μόλις κρυώσουν, ξεφλούδισέ τις και κόψε τις σε μακρόστενες λωρίδες.
- Επίσης: κόψε τη μοτσαρέλα σε μικρούς κύβους, τις λιαστές τομάτες σε λεπτές λωρίδες και το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια.
- Βάλε το μαρούλι σαν βάση στη σαλατιέρα, πρόσθεσε τη λιαστή τομάτα, τις πιπεριές, τη μοτσαρέλα και ράντισε με λίγο ελαιόλαδο. Από πάνω ρίξε το dressing 1000 islands και ανακάτεψε απαλά.
- Αλατοπιπέρωσε όσο πιστεύεις ότι χρειάζεται, γαρνίρισε με φλούδες παρμεζάνα και σιρόπι balsamico, και σέρβιρε.
Καλή όρεξη!
cookoo.gr