Μια πολύ νόστιμη και χορταστική συνταγή. Θερμιδικά θα μπορούσε να αποτελέσει από ένα βραδινό μέχρι και πλήρες γεύμα, ανάλογα με την ποσότητα που θα καταναλώσουμε.
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ ανάμικτα κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών (π.χ. Gouda, ρεγγάτο, τσένταρ)
- 1 μέτριο καρότο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
- 3 αυγά
- 1 γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 50 γρ μαργαρίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα κόβουμε σε λωρίδες. Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε ροδέλες.
- Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
- Τρίβουμε τα τυριά από χοντρό τρίφτη, προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα και στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι.
- Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τo baking powder, σύμφωνα με το neadiatrofis.
- Τελευταία ρίχνουμε τη μαργαρίνη την οποία έχουμε ζεστάνει ελαφρά ώστε να είναι πολύ μαλακή και να αναμιχθεί καλά με το μείγμα μας και τα ψητά λαχανικά.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το μείγμα της πίτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
govastileto.gr