Searching...
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015
Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2015

Θρεπτικό επιδόρπιο γιαουρτιού με φρούτα εποχής!



ΥΛΙΚΑ:
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό 500 ml
  • 1 κονσέρβα ροδάκινο
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές άχνη ζάχαρη
  • Φρούτα εποχής (ένα ακτινίδιο, έξι φράουλες, δέκα κεράσια καθαρισμένα από τα κουκούτσια τους, πέντε βερίκοκα) όλα ψιλοκομμένα
  • Δυόσμο για γαρνίρισμα
  • Μισό λεμόνι για μυρωδιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύετε αρκετά για να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα – προσθέτετε λεμόνι για λίγη μυρωδιά. 
  • Αφού κόψετε ψιλά όλα τα φρούτα εποχής αλλά και τα ροδάκινα σε ροδέλες, βάζετε σε ένα ποτήρι μία στρώση από το μείγμα γιαουρτιού, μία στρώση ροδέλες ροδάκινα, μία στρώση γιαουρτιού, μία ροδέλες ροδάκινα. Επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά. 
  • Στο τέλος βάζετε από πάνω τα ψιλοκομμένα φρούτα εποχής, περιχύνετε με λίγο σιρόπι από την κονσέρβα ροδάκινου, στολίζετε με λίγο δυόσμο και βάζετε τα ποτήρια μέσα στο ψυγείο για να παγώσουν. 
  • Μία ώρα αργότερα, το επιδόρπιο γιαουρτιού που ετοιμάσατε είναι έτοιμο για να το απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.


mothersblog.gr
 
Back to top!