Searching...
Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015
Τρίτη, Ιουνίου 09, 2015

Ροδακινόπιτα


ΥΛΙΚΑ (για 12-24 άτομα):
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ.
  • 1 κεσεδάκι μαργαρίνη 250 γρ.
  • μισό κεσεδάκι ζάχαρη
  • 1,5 κεσεδάκι σιμιγδάλι ψιλό
  • μισό κεσεδάκι φυστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλο ασπρισμένο και ψιλοτριμμένο
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουτερ
  • 1 κ. γλ. σόδα
  • 1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
  • μισό κ. γλ. κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • 5 αυγά (χώρια οι κρόκοι από τα ασπράδια, που θα χτυπηθούν σε ελαφριά μαρέγκα)
  • ξύσμα λεμονιού
  • 4 σφιχτά ροδάκινα κομμένα σε μισοφέγγαρα
Για το σιρόπι:
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο (αν έχετε σπιτική καλύτερα ακόμα) ή ροδάκινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε μπολ ανακατεύετε το σιμιγδάλι, το αμύγδαλο ή φιστίκι, τις βανίλιες, την κανέλα και το μπέικιν. Διαλύετε σε ένα ποτήρι το κονιάκ ή το λικέρ με τη σόδα.
  • Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά. Ρίχνετε σιγά-σιγά και τους κρόκους.
  • Μετά προσθέτετε το μείγμα του σιμιγδαλιού, το γιαούρτι, το διάλυμα με τη σόδα.
  • Στη συνέχεια βάζετε το ξύσμα και την μαρέγκα και ανακατεύετε ελαφρά.
  • Όλο αυτό το μείγμα το βάζετε σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με σιμιγδάλι πυρέξ. Σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ τοποθετείτε τα κομμένα ροδάκινα.
  • Πασπαλίζετε λίγη ζάχαρη πάνω στα ροδάκινα και ψήνετε σε φούρνο με αντιστάσεις πάνω- κάτω στους 175 βαθμούς για 30΄- 40΄ μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της πίτας.
  • Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και ετοιμάζετε το σιρόπι.
  • Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τη μαρμελάδα για 5΄να γίνει σιρόπι ελαφρύ και το ρίχνετε προσεχτικά πάνω στο κρύο γλυκό.
  • Διατηρείται στο ψυγείο.
Tip: 
  • Το κεσεδάκι της μαργαρίνης θα χρησιμοποιηθεί σαν μεζούρα για τα άλλα υλικά


www.mama365.gr
 
Back to top!