Searching...
Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Σκωτσέζικο cranachan με ουίσκι

Παραδοσιακό Σκωτσέζικο γλύκισμα που παρασκευάζεται με σαντιγί, ουίσκι και μέλι με στρώσεις από φρέσκα σμέουρα και ροδοψημένες νιφάδες βρώμης.

ΥΛΙΚΑ για 2-4 άτομα:
  • 2 κουταλιές της σούπας βρώμη
  • 300 γραμμάρια φρέσκα σμέουρα
  • λίγη άχνη ζάχαρη
  • 350ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ουίσκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε ένα ένα ταψάκι ρίχνετε τις νιφάδες βρώμης μέχρι να πάρει λίγο χρώμα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει λίγο η βρώμη.
  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει. Προσθέστε το μέλι και το ουίσκι, ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Στη συνέχεια βάζετε σε ποτήρι στρώσης από κρέμας, ροδοψημένη βρώμη και σμέουρα. Τέλος πασπαλίστε με ροδοψημένη βρώμη και σερβίρετε με ένα ποτήρι ουίσκι...


sidagi.gr
 
Back to top!