Παραδοσιακό Σκωτσέζικο γλύκισμα που παρασκευάζεται με σαντιγί, ουίσκι και μέλι με στρώσεις από φρέσκα σμέουρα και ροδοψημένες νιφάδες βρώμης.
ΥΛΙΚΑ για 2-4 άτομα:
- 2 κουταλιές της σούπας βρώμη
- 300 γραμμάρια φρέσκα σμέουρα
- λίγη άχνη ζάχαρη
- 350ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2-3 κουταλιές της σούπας ουίσκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε ένα ένα ταψάκι ρίχνετε τις νιφάδες βρώμης μέχρι να πάρει λίγο χρώμα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει λίγο η βρώμη.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει. Προσθέστε το μέλι και το ουίσκι, ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στη συνέχεια βάζετε σε ποτήρι στρώσης από κρέμας, ροδοψημένη βρώμη και σμέουρα. Τέλος πασπαλίστε με ροδοψημένη βρώμη και σερβίρετε με ένα ποτήρι ουίσκι...
sidagi.gr