Searching...
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015
Δευτέρα, Ιουνίου 15, 2015

Λικέρ βύσσινο


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό βύσσινα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λίτρο κονιά ή τσίπουρο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 5-6 γαρύφαλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Πλένετε τα βύσσινα και αφαιρείτε τα κοτσάνια. Βάζετε τα βύσσινα, τη ζάχαρη, το κονιάκ ή το τσίπουρο, τα γαρίφαλα και την κανέλα σε βάζο που κλείνει ερμητικά και κουνάτε καλά.
  • Αφήνετε το λικέρ  1 - 1 1/2 μήνα περίπου σε ζεστό μέρος ή έξω στον ήλιο. (Κουνάτε το βάζο 1-2 φορές την ημέρα). Μετά το μήνα φιλτράρετε το περιεχόμενο του βάζου το βάζετε σε μπουκάλια που κλείνουν καλά και το αποθηκεύετε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.


icookgreek.com
 
Back to top!