ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο
- Αλάτι, πιπέρι
- 8 ψωμάκια για χάμπουργκερ, κομμένα στη μέση
- 1-2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
- Φύλλα μαρουλιού, πίκλες, κέτσαπ, και τσιπς πατάτας για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε καλά τα 9 πρώτα υλικά με τα χέρια μας.
- Κλείνουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Κατόπιν πλάθουμε 8 ίδιου μεγέθους μπιφτέκια.
- Ψήνουμε τα μπιφτέκια μας στο γκριλ, ή σε αντικολλητικό τηγάνι περίπου 10-12 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά από κάθε πλευρά.
- Τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας πάνω στο μισό ψωμάκι, και τοποθετούμε από πάνω μία φέτα ντομάτας, μία φέτα πιπεριάς και 1 μικρό φύλλο μαρουλιού.
- Καλύπτουμε με το άλλο μισό ψωμάκι. Αν θέλουμε, μπορούμε προηγουμένως να ψήσουμε 1-2 λεπτά και τα ψωμάκια στο φούρνο ή στο τηγάνι, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Σερβίρουμε τα χάμπουργκερ με τσιπς πατάτας, πίκλες και κέτσαπ.
Καλή Όρεξη!