Searching...
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Λαχταριστά μπιφτέκια γαλοπούλας!


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 8 ψωμάκια για χάμπουργκερ, κομμένα στη μέση
  • 1-2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • Φύλλα μαρουλιού, πίκλες, κέτσαπ, και τσιπς πατάτας για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε καλά τα 9 πρώτα υλικά με τα χέρια μας.
  • Κλείνουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Κατόπιν πλάθουμε 8 ίδιου μεγέθους μπιφτέκια.
  • Ψήνουμε τα μπιφτέκια μας στο γκριλ, ή σε αντικολλητικό τηγάνι περίπου 10-12 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά από κάθε πλευρά.
  • Τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας πάνω στο μισό ψωμάκι, και τοποθετούμε από πάνω μία φέτα ντομάτας, μία φέτα πιπεριάς και 1 μικρό φύλλο μαρουλιού.
  • Καλύπτουμε με το άλλο μισό ψωμάκι. Αν θέλουμε, μπορούμε προηγουμένως να ψήσουμε 1-2 λεπτά και τα ψωμάκια στο φούρνο ή στο τηγάνι, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
  • Σερβίρουμε τα χάμπουργκερ με τσιπς πατάτας, πίκλες και κέτσαπ.  

Καλή Όρεξη!


geussis-nikolaos.blogspot.gr
 
Back to top!