Searching...
Κυριακή 7 Ιουνίου 2015
Κυριακή, Ιουνίου 07, 2015

Κεφτεδάκια τόνου σε σάλτσα ντομάτας


Ένας νόστιμος τρόπος για να ξεγελάσετε τα παιδιά που θέλουν να βλέπουν το ψάρι μόνο ζωγραφιστό.

ΥΛΙΚΑ:

Για τα κεφτεδάκια:
  • 2 βαζάκια τόνου σε φιλέτο, όχι σε τρίμμα
  • 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένες και στραγγισμένες καλά
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 αβγό
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό φρέσκο ή αποξηραμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
  • 1 κονσέρβα με ντομάτα ψιλοκομμένη και το χυμό της (400γρ. περίπου)
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό αποξηραμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Στραγγίζετε πολύ καλά τον τόνο από τα υγρά της κονσέρβας και τον θρυμματίζετε με ένα πιρούνι. Τον τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα και τον ενώνετε με τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ζυμώνετε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Πλάθετε το μείγμα σε κεφτεδάκια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα με το χυμό της, τον πελτέ και 2 φλιτζάνια νερό. Καρυκεύετε με το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το βασιλικό. Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και χαμηλώνετε τη φωτιά.
  • Προσθέτετε τα κεφτεδάκια τόνου στη σάλτσα και τα σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια τόνου με τη σάλτσα τους. Συνοδεύετε με λίγο ρύζι basmati η ζυμαρικά.


syntagesmekefi.gr
 
Back to top!