Searching...
Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015
Σάββατο, Ιουνίου 13, 2015

Τράιφλ με μακαρόν φιστίκι και φρούτα του δάσους


ΥΛΙΚΑ για 6-8 μερίδες:

  • 10 - 12 μακαρόν φιστίκι (από ζαχαροπλαστεία)
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά
  • Για το ζελέ
  • 2½ κουτ. γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
  • 750 γρ. χυμός κράνμπερι
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους

Για το γαρνίρισμα:

  • 300 γρ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους
  • φιστίκια Αιγίνης, χοντροτριμμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ρίχνουμε τη ζελατίνη σε 125 γρ. από το χυμό κράνμπερι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα λίγο στην άκρη για 5 λεπτά· θα φουσκώσει αμέσως. 
  • Στο μεταξύ, ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό κράνμπερι μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 
  • Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει για 20 λεπτά. 
  • Βάζουμε τα 500 γρ. φρούτα του δάσους σε ένα μπολ χωρητικότητας 4 λίτρων και τα περιχύνουμε προσεκτικά με το ζελέ, ώστε να καλυφθούν. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες. 
  • Τοποθετούμε τα μακαρόν στην επιφάνεια του ζελέ. 
  • Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί και την απλώνουμε πάνω στα μακαρόν. 
  • Γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους και πασπαλίζουμε με τα χοντροτριμμένα φιστίκια Αιγίνης.

Tip:

  • Με την ίδια ακριβώς διαδικασία µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε όποια φρούτα θέλουµε για να βυθίσουµε στον ζελέ. Μια καλή ιδέα αυτή την εποχή είναι οι φράουλες. 


glykesistories.gr
 
Back to top!