Searching...
Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015
Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015

Μους φράουλα

Μυρωδάτο, δροσερό και πολύ εύκολο γλυκό.

ΥΛΙΚΑ:

  • 0.5 κιλ. φράουλες καθαρισμένες, πλυμένες και στραγγισμένες
  • 4 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. της σούπας λικέρ πορτοκάλι
  • 0.25 κιλ. άπαχη και ανάλατη μυζήθρα
  • 1 χαρτάκι βανίλια
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Λιώνουμε τη μυζήθρα με το πιρούνι. Κρατάμε μερικές φράουλες ολόκληρες για το γαρνίρισμα και χτυπάμε καλά στο μπλέντερ τις υπόλοιπες φράουλες με 2 κουταλιές από τη ζάχαρη και το λικέρ.
  • Χτυπάμε χωριστά την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Ενώνουμε  τη σαντιγί με το μείγμα της φράουλας και τη μυζήθρα, ανακατεύοντας απαλά και προσθέτοντας μία μία  κουταλιά εναλλάξ από τον πολτό της φράουλας και της μυζήθρας.
  • Μοιράζουμε τη μους σε ατομικά μπολ και βάζουμε  στο ψυγείο για  1 ώρα. Γαρνίρουμε με τις φράουλες που κρατήσαμε και σερβίρουμε.



nounou-syntages.gr
 
Back to top!