ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες:
- 50 γρ. πιπεριές κίτρινες (1 πιπεριά)
- 1 κλαδάκι θυμάρι
- 50 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες (1 πιπεριά)
- 1 τεμ. σκόρδο
- 1 λεμόνι
- 25 ml ελαιόλαδο (5 κουτ. σούπας)
- 20 γρ. μέντα (10 φύλλα)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι μαύρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις εσωτερικές πτυχές και τις κόβουμε ξανά στη μέση, παίρνοντας 4 λωρίδες από κάθε πιπεριά. Τις ψήνουμε σε αυλακωτή πλάκα ή τηγάνι για 6 λεπτά περίπου από την πλευρά με τη φλούδα και για 4 λεπτά από την εσωτερική πλευρά.
- Βάζουμε τις πιπεριές να κρυώσουν σε ένα νάιλον σακουλάκι κουζίνας κλειστό, έτσι ώστε να «ιδρώσουν» και να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε εύκολα το δέρμα. Έπειτα από 15 λεπτά βγάζουμε τις λωρίδες από το σακουλάκι, τις ξεφλουδίζουμε με τα χέρια και τις κόβουμε σε μικρότερες λωρίδες.
- Στο μεταξύ, τρίβουμε τον δυόσμο και την ενώνουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με το μείγμα της μέντας, αρωματίζοντας με ξύσμα λεμονιού.
- Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε κι αυτό στις πιπεριές. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τις πιπεριές να μαριναριστούν για 4 ώρες σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.
- Όταν περάσουν οι 4 ώρες, αφαιρούμε τις φέτες του σκόρδου και σερβίρουμε τις πιπεριές γαρνιρισμένες με ένα κλαδάκι θυμάρι.
i-food.gr